Menu

Taxatie

Voor zowel youngtimers als klassiekers is het van belang dat de waarde goed word vastgesteld om problemen na schade of diefstal te voorkomen, want het is algemeen bekend dat elke verzekeringsmaatschappij ten alle tijde een uitweg zoekt om niet uit te hoeven keren.
Al onze Youngtimers kunnen door een NIVRE/VRT gecertificeerde taxateur worden getaxeerd, een taxateur met verstand van zake, die heel goed bekend is in de wereld van de youngtimers. Een taxatie die door alle verzekeringsmaatschappijen word geaccepteerd. Bij de auto krijgt u dan een taxatierapport waarin de staat van de auto staat beschreven en de verzekeringstechnische waarde is vastgesteld. Dit rapport is tot 3 jaar geldig en omdat de taxatie is uitgevoerd door een erkend taxateur krijgt men geen geharrewar over de dagwaarde bij schade of totaalverlies.

De aansprakelijke partij heeft zich te houden aan de taxatie waarde. Na dat termijn kunt u gewoon weer opnieuw een taxatie laten doen. Ook kunt u direct een volledig casco verzekering afsluiten, omdat de verzekeringsmaatschappij dan altijd om een geldig taxatierapport vraagt. Er word echter wel steeds meer als voorwaarde gesteld bij het afsluiten dat het rapport niet ouder dan 3 maanden is.
Taxatierapporten die Youngtimer Select bij zijn autos afgeeft zijn altijd nieuw, dus jonger dan 3 maanden. De tarieven van onze verzekerings partner kunt u vinden onder het kopje "Verzekering". De taxateur bepaald de hoogte van het taxatie- bedrag door te kijken naar de staat van de Youngtimer ( interieur,exterieur), het type, de uitvoering, staat, onderhoud, echtheid van de  km stand, enz enz.

Bijtelling

Helaas is het nog wel zo dat de overheid bijtelling wil ontvangen van u wanneer u een Youngtimer heeft. Dit betreft 35% over het netto aanschafbedrag onder aan de aankoopfactuur, en dus niet over het taxatiebedrag. Het taxatiebedrag is alleen verzekeringstechnisch en wordt wel als leidraad gebruikt bij het vaststellen van een verkoopprijs. Het komt bijna nooit voor dat een verkoper een taxatiebedrag als verkoopprijs hanteert, maar het gebeurt wel. Meestal gaat het dan om een zeer uniek of zeldzaam exemplaar.
Uiteraard kunt u terecht bij Youngtimer Select voor taxatie van uw Youngtimer en ook voor uw klassieker,  of andere autos, wij helpen u graag.


Binnenkort verwacht

Contact en Adres

Youngtimer Select
Lorentzstraat 5B
1821 BR Alkmaar
Plan route
Facebook

+31 (0)72 5628815
+31 (0)6 15400110
youngtimerselect@outlook.com

Openingstijden

Di t/m Vrij van 10:00 tot 18:00 uur.
Zaterdag van 11:00 tot 16:00uur.

Bezichtiging uitsluitend op afspraak.
*Eventueel op afspraak op andere tijden.