Menu

Fiscale voordelen

Zowel het rijden van een klassieker als die van een youngtimer biedt fiscale voordelen.

Wat zijn Youngtimers?

Er is veel verwarring tussen de benaming oldtimer en youngtimer. Oldtimers zijn liefhebbersauto's die gekoesterd worden.Voor dagelijks vervoer voldoen ze niet meer aan de huidige maatstaven t.a.v. betrouwbaarheid, veiligheid, comfort en milieu.

Veelal vragen deze auto’s ook vaker onderhoud en reparatie, wat als onderdeel van de hobby word beschouwd, vaak onverwachte werkzaamheden. Na 25 jaar zijn deze auto's vrijgesteld van houderschapsbelasting, door deze regel werd het rijden in een oldtimer steeds populairder, helaas heeft de huidige regering besloten dat vanaf 2014 de houderschapsbelasting pas na 40 jaar word vrijgesteld.

Een Youngtimer echter is een auto vanaf 15 jaar en ouder, die in een dermate goede staat verkeert, lage km stand, dat er probleemloos dagelijks mee gereden kan worden. Een  auto met luxe en uitstraling, modellen uit het topsegment.

Een youngtimer heeft als fiscaal voordeel dat zakelijke rijders slechts over de dagwaarde een bijtelling hoeven te betalen. Die bijtelling is weliswaar 35%, maar de dagwaarde is vele malen lager dan de nieuwwaarde. Bovendien kunt u elk jaar weer een fiscale taxatie laten uitvoeren, de fiscale waarde zal elk jaar omlaag gaan zodat de bijtelling steeds minder word, in tegenstelling tot auto’s jonger dan 15, waar 25% van de nieuwwaarde de leidraad blijft.

Daarbij is er nog het voordeel dat de afschrijving op een youngtimer stukken minder is dan die van een nieuwe auto. Vooral in de eerste jaren ziet iemand die een nieuwe auto heeft gekocht zijn investering na enkele jaren halveren, terwijl zijn bijtelling over de nieuwwaarde door blijft gaan.

Dan blijft er natuurlijk ook nog het verschil in aanschafwaarde, nieuwe autos uit de klasse waarin wij youngtimers aanbieden zijn vaak de duurste types, de prijs is slechts een fractie van een nieuwe in deze klasse, de autokosten zullen hierdoor velen malen lager uitpakken. Kort samengevat is het rijden in een youngtimer genieten van auto’s uit de topklasse, voor B-segment prijzen.

En natuurlijk is een youngtimer veel exclusiefer en mooier. Ook is het een feit dat auto's uit ons segment die 15 jaar terug werden geproduceerd duurzaamheid de belangrijkste factor was, alles moest perfect, het maakte de fabrikanten niets uit wat de kosten waren. In tegenstelling tot de hedendaagse auto, waarin kunstof, zo goedkoop mogelijk, en aan alles een dealerafhankelijk computertje hangen de boventoon voert.

Marge of Btw regeling

Als een ondernemer een auto koopt inclusief Btw dan is de auto een z.g. Btw auto. De ondernemer mag de Btw vervolgens bij zijn  Btw-aangifte terugvragen van de fiscus. Bij een marge auto is dit niet het geval. Omdat Youngtimer Select zijn auto’s veelal van buiten de EU haalt, vallen deze ook onder de Btw regeling, en kunt u dus de Btw terugvragen aan de belastingdienst.


Binnenkort verwacht

Contact en Adres

Youngtimer Select
Lorentzstraat 5B
1821 BR Alkmaar
Plan route
Facebook

+31 (0)72 5628815
+31 (0)6 15400110
youngtimerselect@outlook.com

Openingstijden

Di t/m Vrij van 10:00 tot 18:00 uur.
Zaterdag van 11:00 tot 16:00uur.

Bezichtiging uitsluitend op afspraak.
*Eventueel op afspraak op andere tijden.